Jeg har en ny hverdagsfavorit! Det er efterhånden nogle måneder siden, jeg fandt på denne meget sunde – MEGET nemme – ret, og vi har allerede lavet den en god håndfuld gange. Jeg har ydermere serveret den for min mor og hendes kæreste, og den er blevet taget utroligt godt imod, så nu får I den også.
Det er en supergod hverdagsret, da den kan varieres i det uendelige, alt efter hvad man har i køleskabet. Normalt tilføjer jeg chiafrø, da det får quinoaen til at hænge sammen, så det får en mere traditionel kødsovslignende konsistens, men det gjorde jeg ikke lige denne gang, så billederne er ikke helt retvisende. Det er dog lækkert både med og uden :)
Kikærtepandekager
Til 2 personer
3 dl kikærtemel
3 dl vand
Fremgangsmåde: Miks vand og kikærtemel og tilføj kikærtemel, til det får den ønskede tykkelse. Jeg går altid ud fra en 1:1 opskrift + en lille smule kikærtemel, da det er nemmest at have med at gøre. Du kan også vælge at tilsætte en knivspids salt, men jeg synes, de er gode uden. Steg dem i olie ved medium til høj varme og vend dem, når det øverste ikke længere er flydende.
Quinoafyld
1 dl quinoa
1 spsk chiafrø (kan undlades)
1/2 terning grøntsagsbouillon
1 tomat
2 håndfulde frisk spinat
1 rød peber
1/2 squash
Salt
Dine foretrukne krydderier (jeg bruger for det meste karry, tandoori og spidskommen)
Pynt med koriander
Fremgangsmåde: Quinoaen skylles og koges med den halve bouillonterning og chiafrøene i 20 minutter (1 dl vand til 1 dl quinoa). Skær squash, peberfrugt og tomat i tern. Når quinoaen næsten er færdigkogt, svitses krydderierne på en pande, og squash og peberfrugt steges, indtil squashen begynder at blive blød. Når quinoaen er færdigkogt, vendes den og tomatternene i blandingen, der steges den et par minutter med squash og peberfrugt, før spinaten vendes i. Smag til med salt og peber, pynt med koriander et voila!
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
6 comments
Uh, det ser lækkert ud! Har du eventuelt et forslag til, hvad squashen kan byttes ud med? Jeg har ikke helt lært at spise den grøntsag endnu.
Tak, Julie! Jeg skifter den jævnligt ud med aubergine :)
Ih, tak for forslaget! Desværre ramte du lige den ene anden grøntsag, jeg heller ikke spiser ;-) Men jeg vil forsøge mig frem – måske jeg bliver inspireret, når jeg skal handle i morgen!
Haha, ej – det er da også svært uheldigt! Jeg tror dog, det meste duer i denne ret, så der bør være mulighed for andre udskiftninger :)
Det smager SÅ godt og er SÅ nemt :-)
Damn straight, Mutti!