På det sidste har jeg spist virkelig meget hummus. Og oliventapenade. De to ting er virkelig gode sammen! Jeg spiser det til frokost på rugbrød, til morgenmad på ølandshvedebrød (som jeg er lettere besat af for tiden), som tilbehør til aftensmaden og som dip til gulerods- og agurkestænger. Hummus er fantastisk, og så er det heldigvis også virkelig nemt at lave.
Når jeg er hos min mor, bruger jeg hendes foodprocessor, så det kan stå i 5 minutter og blive helt cremet og lækkert, men ellers blender jeg det bare med en stavblender, hvilket man også snildt kan gøre. Jeg elsker bare, at jeg kan nå at rydde alting op, mens det står og blender for sig selv, for når det først er færdigt, har jeg ikke lyst til andet end at spise det med det samme! Det er en temmelig simpel opskrift, der (i hvert fald hvis man bruger kikærter fra dåse) ikke tager ret mange minutter at bikse sammen, og så er den tilmed sund og kan spises med god samvittighed. Win!
Jeg laver altid rigeligt, for jeg har et temmelig stort forbrug, og både min far, Mathias, min mor og hendes mand har også svært ved at lade det være, når det står i køleskabet, så du kan sagtens halvere opskriften og stadig have en god portion. Jeg bruger skiftevis tørrede kikærter og kikærter fra dåse – engang imellem er der bare ikke tid til at vente 10 timer + kogetid – men de tørrede kikærter giver det bedste resultat.
Lige for tiden er jeg vild med den Tahin, man kan købe i Rema1000. Tidligere brugte jeg altid Urtekrams, men den er lidt skarpere i smagen, så den skal man slet ikke bruge nær så meget af. Jeg vil tro, at en teskefuld af urtekrams tahin smagsmæssigt svarer til en spiseskefuld af den anden, mere cremede, tahin. Prøv dig frem, hvad du bedst kan lide :)
Jeg foretrækker en krydret, men let og cremet hummus, så jeg bruger lige så meget vand, som jeg bruger olie og tilsætter desuden en smule cayennepeber. Så bliver den lige, som jeg vil have den!
Ingredienser
200 g tørrede kikærter eller 2 dåser kikærter
4 fed hvidløg
3 spsk tahin
1,25 dl olivenolie
1,25 dl vand
1/2 tsk cayennepeber
Saften af en lille citron
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk salt
Fremgangsmåde
Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de sættes i blød i mindst 10 timer, før du skyller dem og koger dem i en times tid. Før du laver din hummus, skal de kogte kikærter have lov at køle af.
Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de blot skylles grundigt.
Blend alle ingredienser i en foodprocessor (du kan også bruge en stavblender!). Du kan ændre på forholdet mellem vand og olivenolie. Jeg kan godt lide halv-halv, men nogen foretrækker mere olie. Begynd evt. med 1 dl af hver, så du kan “smage til” med den sidste halve deciliter. Blend ingredienserne, indtil din hummus har den ønskede konsistens. Smag evt. til med salt, citron og spidskommen.
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
4 comments
Takk for oppskrift :-D
Det var så lidt :) Jeg håber, du kan lide den!
Den var god. Skal snart have lavet en ny portion :-)
Ja, der skal helst altid være hummus i køleskabet!