Der er mange muligheder for at spise både vegetarisk og vegansk på Bali. Vi hyggede os gevaldigt med at besøge en masse små caféer og restauranter i den mindre turistede del af Canggu, og en af de sidste dage slog vi et smut forbi den lille restaurant Nude, der ligger lige ud til en rismark.
Vi bestilte begge to deres Happy Vegan Burger: En sort burgerbolle med en kikærtebøf – og mynte! Hold op, det var godt. Eneste minus er, at kartoflerne blev serveret med aioli, der jo ikke er vegansk, så helt gennemført var retten som helhed ikke. Men altså, man kan jo supernemt efterligne det derhjemme med en portion vegansk mayonnaise, der kan mikses sammen på et par minutter.
Jeg er helt vild med de sorte boller, der vistnok får deres farve fra bambus-kul (takesumi), og jeg har sådan en lyst til at prøve at genskabe burgeren selv. Desværre ligger jeg i øjeblikket kun inde med en microbølgeovn, en riskoger og en enkelt kogeplade, og jeg er ærligt talt ikke helt sikker på, at de kan fremtrylle noget helt så magisk på burgerfronten.
De fleste af jer kommer nok ikke forbi Canggu i den nærmeste fremtid, men jeg kan alligevel ikke dy mig for at dele et par håndfulde billeder fra vores besøg på Nude, for det ville næsten være en fornærmelse mod de fine rammer og den fine mad at lade de billeder ligge gemt væk i en mappe. Og hvis I så kommer forbi Canggu, så smut lige forbi Nude. Indtil da kan man med fordel gøre hverdagen lidt mere eksotisk ved at putte mynte i sin burger!
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
2 comments
Jeg troede det var blæksprutte-blæk :-)
I så fald ville burgeren ikke være ret vegansk. Jeg skal ikke udelukke det, men udfra hvad jeg kan læse mig til, bruger man normalt bambus-kul :)