Konceptet er stadig ret nyt, men navnet er allerede en smule træt, synes jeg. Digital nomade. Arbejdende globetrotter. Call it what you wanna call it! Det er det, vi er og gør for tiden, og det er en fantastisk livsstil, men det er ikke helt nemt at rykke rundt hele tiden og få en hverdag op at køre. Vi er faktisk ikke ret gode til det. Jeg er alt for bange for at gå glip af det sted, jeg er, så det er sjældent, vi rammer de 8 timer på en dag – hvilket man også kan se på indkomsten, ahem. Men hvis man skal en chance for at lykkes, er der nogle redskaber, der øger chancerne betydeligt, og de fleste af dem kommer heldigvis i noget så chikt som app-form. Alle er gratis (nogle kan opgraderes), for jeg er en af de der nomader, der ikke tjener ret meget. Endnu. Håbet er lysegrønt.
Workfrom
Når vi først ankommer til en ny by, kan det være svært at vide, hvor vi overhovedet skal begynde. Første skridt er derfor for det meste at finde et godt sted at arbejde – gerne et sted, der ikke er Starbucks (eller McDonalds…), og det er der, Workfrom kommer ind i billedet.
Workfrom samler andre caféarbejdendes erfaringer ét sted, så man kan søge efter arbejdsvenlige caféer i nærheden af sin placering. Der er oplysninger om strømstik (spændende, I know, men ikke desto mindre ret vigtigt), internethastighed og støjniveau, og så er det jo bare at vælge!
My Work Clock
Det kan være en slem overraskelse at tage tid på, hvor meget man egentlig arbejder på en dag – og det kan sgu være slemt i begge retninger. Jeg er virkelig slem til at lægge en masse timers arbejde ind om aftenen, men så til gengæld tage den lidt for meget med ro om dagen – og nogle gange tager jeg den bare lidt for meget med ro. Når jeg kan mærke, jeg lige skal hanke lidt op i mig selv (eller når jeg går rundt med dårlig samvittighed og godt kan bruge nogle klare beviser på, at jeg rent faktisk arbejder), bruger jeg My Work Clock. Konceptet er så enkelt, at det i bund og grund bare handler om at tjekke ind og ud fra arbejde og en oversigt over de totale arbejdstimer på dags-, uge- og månedsbasis.
Speed Analytics
Kloge af skade har vi lært, at man ikke kan stole på udlejere, når de siger, at internettet er “very fast”, så før vi binder os til et værelse i en længere periode, tjekker vi lige internethastigheden via Speedanalytics, og det plejer at give et meget fint billede af internetsituationen. Bare husk at tjekke hastigheden fra det værelse, I rent faktisk skal bo på. Det er jo altid fint i receptionen, men det kniber måske mere oppe på 3.
Airbnb
Det er vist ikke nødvendigt at introducere Airbnb yderligere – I ved godt, hvad det går ud på. Hvad I ikke ved er, at jeg bruger ALT for meget tid på at kigge på lejligheder i diverse storbyer. Min ihærdige indsats førte os heldigvis i armene på en fin, lille (og meget billig) lejlighed i Budapest, og vi har haft nogle af vores bedste rejseoplevelser i kraft af Airbnb. Det kan nemlig blive rigtig billigt, når månedsrabatten sætter ind. I kan få 250 kr. til jeres første Airbnb-eventyr, hvis I skriver jer op gennem mit link lige her (affiliate link).
Skyscanner
Der er mange apps, der sammenligner priser på flybilletter, men jeg bruger ALTID Skyscanner. For det første siger min erfaring mig, at det for det meste er billigere gennem Skyscanner end gennem eksempelvis Momondo, og for det andet har Skyscanner en funktion, jeg er tosset med, hvor man kan søge på billetter “to everywhere”. Så hvis man er halvfattig, men klar på eventyr, er Skyscanner svaret! Sidste efterår fandt jeg billetter fra Malaysia til Mauritius for 500-600 kr. (mener endda, det var returbilletter), og sådan er der engang imellem virkelig gode muligheder, hvis man er fleksibel i forhold til destinationen. Jeg bruger dog hovedsageligt Skyscanner på den mindre eventyrlige måde, men muligheden er der.
Nomad List
Sidste tip er ikke en app, men en hjemmeside, der er vildt god især i planlægningsfasen. Nomad List giver et rigtig godt overblik over forskellige destinationers “nomad friendliness” ved blandt andet at måle leveomkostninger, vejrforhold, luftkvalitet, sikkerhed, internet, natteliv, arbejdsvenlige steder, ytringsfrihed etc. I øjeblikket ligger Budapest helt i toppen af listen derinde, og jeg kan jo kun give dem ret. Jeg bruger Nomad List til at få øje på nye byer, og jeg er faktisk på grund af Nomad List begyndte at kigge lidt på Ukraine og Rumænien, som jeg ellers aldrig ville have skænket en tanke.
Hvilke apps kan I ikke leve uden?
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
8 comments
Jeg tror jeg vil prøve at bruge den der my work clock i forhold til min jobsøgning. For det er dælme også svært at få planlagt fornuftigt.
Det lyder som en fremragende idé! Jeg kan godt forstå, hvis det er lidt svært at tage sig sammen til :)
Jeg er stadig helt lost på hvad det er for noget arbejde man laver som Digital Nomade? :)
Haha, det kan jeg godt forstå! I hvert fald hvis jeg er den eneste nomade, du kigger med hos ;) Generelt kan man jo lave alt, man kan lave online – oversættelse, webdesign, dropshipping, kundesupport, blogging, tekstforfatning, marketing, you name it! Mange native speakers underviser kinesiske børn i engelsk over computeren :) Og jeg? Jeg blogger en del (og tjener meget lidt på det), jeg oversætter noget, jeg sætter hjemmesider op, men jeg er absolut stadig i opbygningsfasen!
Jeg ved ikke så meget om nomade livet, men kan anbefale Lviv hvis du kigger i retningen af Ukraine.
Jeg kommer der ifm arbejde cirka en gang i måneden, og synes byen er utrolig charmerende.
Tusind tak for anbefalingen, Nette! Den skriver jeg mig bag øret :)
Hej Anne-Li.
Det lyder mega fedt, at du bare er sprunget ud i livet som digital nomade, og især at dig og din kæreste kan gøre det sammen :-)
Jeg sidder tit og tænker på alle de fede ting, jeg godt gad at have gjort, hvis der var lidt flere år mellem 20 og 30. Så ville tilværelsen som digital nomade, helt sikkert også stå på min liste. Det er så super fedt at rejse rundt og opleve andre kulture, så tænk at kunne gøre det for en længere periode. Du må virkelig huske også at nyde det :-)
Den funktion hos Skyscanner kendte jeg ikke, men den lyder jo for fed. Den skal jeg helt sikkert prøve. Så kan man jo sidde herhjemme i Danmark og drømme lidt om sin næste rejse :-)
Hej Bettina
Ja, det sætter jeg virkelig også pris på, at vi kan. Og ikke mindst at vi begge to vil!
Jeg kunne virkelig også godt bruge nogle flere år mellem 20 og 30 – det er som om, det er der, man har lov til at finde sig selv og gøre alt det, der ikke er helt normalt. Jeg tror dog, de år for mit vedkommende kommer til at strække sig ind i mine tredivere, men så er man jo bare dét mere rebelsk ;) Og du kan tro, jeg nyder det. Det er absolut ikke stress og bekymringer det hele!
Ja ikke? Det er en virkelig cool funktion, som blandt andet fik os til Saigon sidste år :)