budapest guide our apartment through airbnbSkærmbillede 2015-08-31 kl. 21.27.12Skærmbillede 2015-08-31 kl. 21.30.01Skærmbillede 2015-08-31 kl. 21.30.59Skærmbillede 2015-08-31 kl. 21.27.52

Efter en helt igennem formidabel måned i Budapest har jeg, for første gang i bloggens historie, lyst til at dele nogle af mine oplevelser med jer i en guide. Da vi var af sted, var jeg især glad for Emma og Nanas guides til Budapest, der hver især udpegede nogle rigtig gode steder. Nu har jeg så sammenlagt 40 dages ophold i Budapest i bagagen, og jeg vil derfor vove mig ud i noget så ambitiøst som en lille serie (ét indlæg ville simpelthen blive for uoverskueligt!) bestående af 4-5 Budapest Guides, hvor jeg vil tippe om de bedste oplevelser fra vores tur. Der kommer restauranter, der kommer barer, der kommer seværdigheder og måske et lille indlæg om escaperooms, og i dag vil jeg starte blidt ud med at fortælle om den lejlighed, vi boede i.

translation line

After an amazing month in Budapest, I’ve decided to share some of my best experiences with you in an extensive guide. There’s going to be 4-5 posts about everything from food to attractions, and today I will start out by telling you a little bit about the apartment we stayed in for a month this summer.

Skærmbillede 2015-08-31 kl. 21.27.42

Vi lejede en lejlighed gennem Airbnb, fordi vi havde lyst til at give os selv mulighed til at føle os hjemme i byen, nu hvor vi skulle være af sted så længe. Et hotelværelse ville have været for dyrt at leje i en måned, og jeg tror desuden, jeg ville have fået klaustrofobi, hvis vi skulle have boet to mennesker på 12 kvadratmeter i en måned. Vi kiggede efter en lejlighed, der lå centralt, havde køkken, så hyggelig ud og havde hurtigt internet. Sidstnævnte var især vigtigt, fordi Mathias skulle bruge en del af tiden på sit speciale.

Vi fandt en lejlighed, der lå supergodt i det jødiske kvarter. Tyve meter fra byens mest kendte ruin pub og alskens madmuligheder, men gemt væk inde i en baggård, så støjen fra den glade ungdom ude på gaden ikke generede. Det jødiske kvarter er byens uovertrufne madcentrum, og de hyggelige små gader byder på alverdens muligheder. Kvarteret emmer af historie og syder af liv, og vi er ikke stødt på et kvarter, vi hellere ville have boet i.

Vi betalte omtrent 5500 kroner for 30 overnatninger (lommeregneren fortæller mig, at det er 183 kroner per nat) – superbilligt set med danske øjne, men alligevel ikke det billigste vi så på. Vi betalte en smule ekstra for den sublime beliggenhed, men til gengæld boede vi så i gåafstand fra det meste.

translation line

We rented an apartment through Airbnb because we wanted to have the opportunity to feel at home in the city. A month in a hotel room would have been too expensive and I would have felt very claustrophobic after a couple of days. We looked for an apartment near the city centre, and we wanted it to have a kitchen a cozy, homey feel – and high speed internet. The internet thing was especially important because Mathias was writing his master’s thesis when were away.

We found a great apartment in the Jewish neighbourhood – the food centre of the city. It’s the most wonderful neighbourhood with endless opportunities and a really lovely atmosphere. We paid approximately 550 pounds for 30 nights – a very, very reasonable price. 

Skærmbillede 2015-08-31 kl. 21.27.28

Lejligheden bestod af et stort rum og et WC. I det store rum var der, som billederne viser, dobbeltseng, spisebord og -stole, sofa og bord, tekøkken med to kogeplader, et lille køleskab og en mikrobølgeovn, en vaskemaskine, et kæmpestort skab og et badekar. Det var superhyggeligt med badekar i stuen, og på de allervarmeste dage (lige under de 40 grader), var det lækkert med en lille indendørs pool, vi kunne køle fødderne af i.

Vi havde ingen tidligere erfaringer med Airbnb, så vi bookede hos en såkaldt “superhost” – en vært der har en høj svarprocent, over 80% femstjernede anmeldelser, som næsten aldrig aflyser og som gennemfører mindst 10 rejser i deres bolig om året. For os virkede det mest trygt at starte ud med en superhost, som rigtig mange andre havde sagt god for.

Bookingen foregik sådan, at vi anmodede om at booke lejligheden og indtastede vores kontooplysninger, så Airbnb kunne trække beløbet, hvis værten sagde ja til vores anmodning. Da værten havde godkendt, blev pengene trukket. Der er dog en indbygget sikkerhedsfaktor, der betyder, at beløbet først overføres fra Airbnb til værten efter de første 24 timer i lejligheden, så vi behøvede på intet tidspunkt at frygte, at der var nogen, der tog fusen på os. Udlejerne var supersøde og hjælpsomme, og alt forløb helt gnidningsfrit hele vejen igennem. Vi kommer afgjort til at benytte os af airbnb igen! Og det kan nærmest kun gå for langsomt!

Hvis I står og overvejer en tur til Budapest, kan I finde lejligheden lige her.

Tilmeld dig Airbnb via dette link og få 167 kroner til næste rejse! Det er jo næsten en overnatning :)

translation line

We had no previous experience with Airbnb so we decided to book an apartment from a so-called “superhost” – a host with a more than 80% five-star ratings who almost never cancels. We felt safe dealing with a person we knew, other travelers had vouched for.

The owners were so sweet and helpful and everything went according to plan. We will definitely use Airbnb again! We almost can’t wait.
If you are considering a trip to Budapest, you can see the apartment right here.

Register with Airbnb via this link and £16 for your next trip. That’s almost a free night :)

Skærmbillede 2015-08-31 kl. 21.28.02 Skærmbillede 2015-08-31 kl. 21.28.17

FOLLOW ON BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM

2 Comments

 1. Nana Bech
  1. September 2015 at 9:00 (9 months ago)

  Dejligt, at du kunne bruge min guide :D! Det lyder som om du allerede har fået rigtig eget ud af smukke smukke Budapest – jeg glæder mig til at læse dine indlæg :)

  Reply
  • Anne-Li
   1. September 2015 at 10:42 (9 months ago)

   Det kan du tro, jeg kunne! Den resulterede blandt andet i en fremragende burger :D

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *