Jeg er vaskeægte burgerfreak. Jeg kan normalt nemt undvære kød, men hvis jeg så en dag får lyst til en burger – så er Fanden altså løs i Laksegade. Jeg har i tidens løb prøvet en række forskellige vegetarburgere, men selvom de har været gode, har de bare ikke været i nærheden af den ægte vare. Indtil nu. Så hermed en opskrift på vegetarburgere med fyldte portobellosvampe!
Forlad mig mine færdigkøbte burgerboller! Jeg stod overfor en akut craving, der ikke havde i sinde at vente på hævning af nogen art, men optimalt bager man selvfølgelig lige selv.
Det er en supernem opskrift, der kun kræver få minutters arbejde og 15-20 minutter i ovnen, så den er en fast del af mit hverdagsrepetoire! Og den kan selvfølgelig varieres i det uendelige med forskelligt fyld og dressinger.
Ingredienser
(Til 2 personer)
4 portobellosvampe
4 burgerboller
2 tomater
2 håndfulde spinat
Syltede agurker
Timian eller basilikum
Olivenolie
4 tsk pesto
Revet cheddarost
Dressinger efter smag (jeg bruger aioli, ketchup og burgerdressing)
Fremgangsmåde:
Rens portobellosvampene, fjern stokkene, fordel 1 tsk. pesto i hver og top med en lille håndfuld revet cheddarost. Skær tomaterne i skiver og fordel dem på en bageplade sammen med svampene. Hæld en lille smule olivenolie over tomatskiverne, og strø tørret timian/basilikum over dem. Bag både svampe og tomater i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter, indtil osten begynder at blive gylden.
Byg burgeren med de fyldte portobellosvampe, tomatskiver, spinatblade, syltede agurker og diverse dressinger. Et voila – vegetariske burgervidundere!
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
5 comments
Ser da superlækker ud!
Det er den også! Som jeg sagde før: 4th of July material!
Årh wow! Den må jeg prøve af! :D
Gør det! De er virkelig gode :)
[…] til vaskeægte 4th of July-hygge med burgere (jeg har endda hørt rygter om, at der er særlige vegetarbøffer til både mig og min far) og ting i røde, hvide og blå farver. Sidste år serverede hun verdens […]