På det sidste har jeg haft det supergodt med at spise vegetarisk en stor del af tiden. Jeg vil som sagt ikke sætte nogle regler op for mig selv, men jeg har fundet ud af, at jo nemmere det bliver at vælge kødet fra, desto mere gør jeg det.
For mig handler det om at have nogle gode, nemme opskrifter ved hånden og et godt udvalg af basisvarer i skabet, så jeg hurtigt kan bikse noget lækkert sammen. På det sidste har jeg været rigtig glad for ovnbagte falafler, og jeg har eksperimenteret mig frem til en opskrift, der ikke bare er lækker, men også virker med kogte kikærter, hvilket betyder, man kan bruge kikærter på dåse i stedet for at skulle huske at sætte kikærter i blød 10 timer før, man skal bruge dem. Det har aldrig fungeret ret godt for mig, fordi jeg ofte først tænker på min aftensmad, når jeg begynder at blive sulten.
Disse ovnbagte falafler er lynhurtige at lave. De er sprøde udenpå, bløde indeni og fulde af smag. De kan bruges i salater, i buddha bowls, som pålæg, i pitabrød, wraps – you name it! Min kæreste dypper dem endda i dressing og spiser dem som chicken nuggets.
Hvis det skal være endnu nemmere, kan man lave en dobbeltportion og fryse resten, så man bare lige kan putte et par stykker i ovnen, når man skal bruge dem.
Opskrift på ovnbagte falafler
Ingredienser (12-16 stk)
250 g kikærter (1 dåse)
3 fed hvidløg
1 løg
2 tsk citronsaft
1 håndfuld bredbladet persille
2 spsk olie
3 spsk vand
1 spsk loppefrøskaller
1 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
1 tsk salt
Peber
Blend alle ingredienserne til en ensartet masse (jeg bruger bare en stavblender). Rul falafelfarsen til kugler og put dem på en bageplade. Pensel med olivenolie og bag ved 200 grader i 20-25 minutter.
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)