Som de fleste af jer nok har gættet, kan jeg ikke prale af at rende rundt med en 100% naturlig hårfarve. I maj kedede mit hår mig så meget, at jeg besluttede mig for at spice tingene lidt op og forsøge mig med en hjemmelavet ombre-effekt. Hvis nogle af jer ikke er bekendt med ombre-begrebet, kan jeg lige hurtigt fortælle, at det egentlig bare er en form for dip-dye, hvor en farve gradvist tones ud i en anden. I begyndelsen var der 5 forskellige faser i min ombre, men fordi jeg siden maj har klippet en del centimeter af mit hår, er der nok kun 4 tilbage.
Når man vil kaste sig ud i ombrehår skal man først og fremmest overveje én ting:
Hvordan skal det se ud?
Det lyder måske meget åbenlyst, men der er så utroligt mange variationer inden for den samme effekt, og man skal gøre sig klart, hvor lyst (eller mørkt, hvis man laver det omvendt) man vil have sit hår, og hvor i håret effekten skal begynde. Jo flere gradueringer du laver, desto mere naturlig kommer overgangen til at se ud.
Da jeg lavede mit, søgte jeg først på nettet for at finde ud af, hvilket produkt jeg skulle anvende til at blege mit hår med, og de fleste anbefalede at bruge Schwartzkopf (hold op hvor er det træls at stave til!!) blonde highlights. Jeg kunne ikke drømme om at lave små blonde striber i mit hår, så først var jeg en smule skeptisk, men jeg valgte at stole på dem og købe farven M1, og det virkede helt efter hensigten, så det konkluderer jeg lige, at man roligt kan gøre.
Når du bleger dit hår skal du huske:
– at håret uundgåeligt svækkes! Det er ikke godt for noget hår at blive bleget, men hvis du har nogenlunde sundt hår, slipper du nok fint af sted med det alligevel.
– at være meget gavmild med hårkuren bagefter!
– at iføre dig noget tøj, du alligevel ikke bryder dig specielt meget om. Jeg var ubegavet og havde nye jeans på. De døde på grund af et enkelt lille strint der forvandlede den grå farve til rød. Det kan ikke anbefales.
– at have rigeligt med plastikhandsker, for tro mig: Du vil ikke have blegemiddel på huden. Det bleger nemlig ikke kun håret. Jeg havde et par gode blegeklatter på mine arme bagefter. De forsvandt dog ret hurtigt igen, men det er sandsynligvis ikke sundt.
Når du skal i gang, skal du bruge:
– plastikhandsker
– en kam
– en gammel tandbørste
– sølvpapir i massevis (altså – en rulle er mere end rigeligt, men jeg sparer bare utroligt meget på det til hverdag, fordi det er så miljøfjendtligt, så det synes af meget for mig!)
LÆS OGSÅ: MIN HEMMELIGE HÅRHISTORIE (INKL. BILLEDER!)
Fremgangsmåde:
Når du har besluttet dig for, hvor højt oppe det skal begynde, skal du afgøre med dig selv, hvor mange gradueringer, du vil have. Jeg foreslår, at du som minimum vælger to, da det ellers kan komme til at se meget skarpt ud. Eftersom spidserne skal være lysest, er det dem, man begynder med. Eftersom vi gerne vil have overgangen til at blende naturligt ind i håret, er omhyggelighed din værste fjende. Tag en tot, ikke for stor og ikke for lille (hele håret inddeles i alt i ca. 15-20 totter)
Massér produktet ind i de nederste 5 cm (kan varieres) af håret og kram et stykke sølvpapir rundt om totten (med “kram” mener jeg, at du lægger et stykke rundt om totten og derefter knytter hånden omkring den – sådan lidt skødesløst i det). Dette gentages ved resten af totterne. Det er en fordel at gøre det i et temmelig højt tempo og skifte side mellem hver tot, så blege-effekten fordeles nogenlunde jævnt.
Afhængig af hvor mange gradueringer, du har valgt at lave, lader du nu blegemidlet sidde i nogle minutter, før du bevæger dig op til næste graduering. Hvis du eksempelvis har valgt at arbejde med 4 gradueringer, foreslår jeg, at du begynder på den næste efter 5 minutter. Gør det samme ved næste graduering og næste igen. Så er vi oppe på et kvarter. Den sidste graduering er den sværeste, da det er den, der skal blende sammen med din naturlige hårfarve. Det er her, tandbørsten kommer i spil! Ved hjælp af tandbørsten blender du blegemidlet ind i håret. Her skal du sørge for ikke at være alt for præcis, da det godt kan se fjollet ud med en helt lige linje. Bland korte og lidt længere strøg og sørg for ikke at dække alle hårstråene – halvdelen er fint, og to tredjedele er rigeligt (hvis du har mange gradueringer, kan du med fordel bruge tandbørsten i de øverste for et mere naturligt resultat). Kram endnu engang sølvpapir rundt om totterne (hvis du ligner et rumvæsen med dreadlocks, gør du det rigtigt!) og vent endnu 5 minutter. Tjek farven i spidserne og i den øverste graduering. Hvis du er tilfreds, skylles blegemidlet ud – hvis ikke, venter du bare nogle minutter mere, indtil det ser ud, som du ønsker det.
Når blegemidlet er ude, er det meget vigtigt, at du sørger for at give dit hår en ordentlig omgang hårkur!
LÆS OGSÅ: 3 FINE FRISURER TIL SKULDERLANGT HÅR
6 comments
Min kæreste siger tak. Eller, det gør han faktisk ikke, for han er helt imod at jeg farver hår. Nu havde jeg lige smidt tanken om at opfriske min (naturlige, lucky me) ombre farve, meeeeeen nu har jeg jo lyst til at gøre det. Og jeg har jo faktisk et par lyse farver liggende derhjemme.
Nu er jeg jo næsten nødt til at prøve. Til gengæld siger jeg TAK, for en udførlig guide :)
Haha, selv tak og held og lykke med det :D
Hej Anne-Li
Fedt indlæg og super brugbart! Kan rigtig godt lide sammensætningen af dine farvesammensætninger, så bliver lige nødt til at spørge, hvilken mørk hårfarve du har brugt :-)
Den mørke er min naturlige hårfarve, så den kan jeg desværre ikke give dig et nummer på ☺ men tak!
Der var noget jeg ikke helt forstod. Tog man et nyt sykke sølvparpir til hver graduering ved hver tot, så man bare puttede søvlpapir lag på lag?
Og SKAL man pakke sit hår ind i sølvpapir?
Hej Laura
Nu er det ved at være noget tid siden, jeg gjorde det, så jeg husker det ikke så tydeligt, men jeg mener, det er et nyt stykke sølvpapir per graduering. Og jeg tror, man skal bruge sølvpapir. Jeg vil ikke garantere, det ikke kan lade sig gøre uden, men jeg tror, resultatet bliver bedst med :)