Bali er et madparadis. Intet mindre! Især Canggu, hvor vi sammenlagt har tilbragt næsten 3 måneder, bugner med små, skønne caféer og lokale “Warungs” – det indonesiske ord for restaurant. Når vi rejser, gør vi en del ud af at finde en række gode steder fra begyndelsen, og når vi så har en god håndfuld forskellige favoritter, roterer vi lidt mellem dem og prøver engang imellem et nyt sted. På den måde bruger vi ikke alt for meget tid på endeløse restaurantvandringer, for når man rejser på fuld tid, kan det meget nemt løbe op, hvis man ikke på en eller anden måde får skabt en rutine omkring det.
På Bali spiste vi som oftest lokalt 1-2 gange om dagen, og så havde vi et enkelt lidt mere “fancy” måltid i form af eksempelvis en smoothiebowl eller, som dagens video viser, en frokost på en af Canggus mange veganske caféer. På den måde fik vi det bedste af begge verdener, mens vi samtidig holdt os inden for et fornuftigt budget.
Jeg valgte med vilje at filme en helt almindelig dag, selvom det kriblede lidt i mig for at sammensætte en video fuld af smoothiebowls, pandekager og andet farvestrålende fint, men sandheden er, at det ganske enkelt ville være løgn. Vores budget ville skulle hæves betragteligt, hvis alle dagens måltider skulle være Instavenlige og -værdige.
For at give jer en idé om, hvad det koster at leve på Bali, kan jeg sige, at vi sagtens ville kunne leve for 30 kroner per person per dag, hvis vi spiste frugt til morgenmad (og meget af det) og lokalt til både frokost og aften. Spiser man på de mere vestlige caféer både morgen, middag og aften inklusiv en smoothie og en juice, er et budget på 120 kroner per dag mere realistisk. Vi gik efter at ramme ca. 50 kroner per mand per dag, så det er, hvad videoen illustrerer :)
Alt i videoen er forresten vegansk, fordi det er sådan vi spiser 95% af tiden, og det er heldigvis meget nemt – og meget lækkert – på Bali.
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
2 comments
Hej Ann-Li
Laver i aldrig mad der hvor i bor? Det ser jo enormt lækkert ud, men det plejer jo alt andet lige, at være endnu billigere at handle i et supermarked. Jeg tænker, at I nok ikke har et rigtigt køkken, men man kommer da langt med brød, hummus og grøntsagsstave 😊 Jeg kan nu sagtens forstå, at I spiser ude, når det kan gøres til den pris. Det var blot en tanke.
Hej Kathrine!
Utroligt nok bliver det faktisk for dyrt! Vi har gjort det et par gange, men i både Thailand og Indonesien er det billigere at spise ude, end det er at købe ind til at lave et måltid fra bunden, og det brød, der er tilgængeligt er ofte bare noget svampet, hvidt toastbrød, som vi allerhelst vil være foruden ;) Men JA! Man kommer dæleme langt med hummus og grøntsagsstave, men vi har kun én gang fundet færdiglavet hummus (det var VILDT dyrt!), og vi har desværre ikke haft en blender til at kunne lave det selv, så vi snacker på frugt, grøntsagsstave og nødder, når vi kan finde dem. Men vi glæder os RIGTIG meget til igen at have et køkken, hvilket vi jo heldigvis har det meste af sommeren!