Jeg håber, I nyder den og får slappet rigtig godt af. Selv befinder jeg mig i skrivende stund hos min mor i Viborg, og det betyder blandt andet en masse gode ting på madfronten.
SUND OG LÆKKER SMOOTHIESKÅL FYLDT MED GODE SAGER
For et par år siden fik jeg med denne lækre opskrift på en grøn morgensmoothie min mor i gang med at lave smoothies om morgenen, og nu har hun efterhånden avanceret den en hel del og gjort den endnu mere grøn. Og den er bare lækker, skulle jeg hilse og sige. Og hvad indeholder den så? “Jenne gue sager”, som min mor siger. Og sådan taler hun altså ikke normalt. Tilsat en skål og en røvfuld toppings omdannede vi den i går til en virkelig god smoothieskål
Jeg bidrog med toppings og pyntning, inspireret af mine yndlingssmoothieskåle (her og her) på Bali og min mors køkkenskabe og tilsat lidt utålmodighed og mangel på sirlighed. Tadaaaa!
INGREDIENSER
(sådan cirka)
Til 2 store eller 3 mindre portioner
2 kugler frossen spinat
1 god håndfuld frosne broccolibuketter
2 appelsiner
2 bananer
1/3 stor ananas (1/2 lille)
20-25 blåbær
5 cm ingefær (efter smag)
6 cm gurkemeje
15 mandler
DAGENS TOPPINGS
2 jordbær
1 spsk. sesamfrø
1 tsk. chiafrø
1 lille håndfuld solsikkekerner
1 lille håndfuld græskarkerner
4-5 mandler
Fremgangsmåde
“Skræl og skær alting i små stykker, og høvl det i en blender, og kør det rundt.”
“Men hvad med appelsinerne, mor?”
“Skræl, altså, man skal ikke have det der hvide noget inde i midten.
Skær skrællen af. Og det hvide noget skal heller ikke være der.”
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
2 comments
Uh, det er en skøn morgenmad, der får mig til at føle mig så sund hele dagen, at jeg gerne må få et glas vin og et stykke chokolade om aftenen. Og noget lakrids :-)
Haha, præcis!!