På Bali var morgenmaden det absolut lækreste måltid. Der var smoothie bowls i lange baner og et stort udvalg af virkeligt lækre veganske morgenmadsretter. Eneste problem var, at morgenmaden som oftest kun blev serveret indtil kl. 11, så det ikke var muligt at spise den til alle dagens måltider. Jeg kan bedst lide at begynde dagen med frugt, så valget faldt for det meste på en smoothie bowl, men jeg kunne alligevel ikke lade være med at blive lidt misundelig, når dem ved bordet ved siden af bestilte disse fine små veganske pandekager.
Den sidste morgen på øen gjorde jeg dem så kunsten efter, men jeg var ikke udelt begejstret. Pandekagerne var mere klæge, end de var luftige, og da det ikke var første gang, jeg havde fået lidt kedelige, veganske pandekager, havde jeg faktisk droppet tanken om en god vegansk version lige indtil i fredags, hvor min lillebrors kæreste sørgede for gammeldags pandekager (dog lavet på rismælk) til hans fødselsdagsbrunch.
Til trods for at de ikke var plantebaserede spiste jeg ikke bare én, men tre, og der gik det ligesom op for mig, at jeg hellere måtte kigge mig om efter en vegansk version, for jeg bryder mig ikke om at skulle spise animalske produkter, bare fordi jeg er i pandekagehumør, så da jeg i går skulle vælge mellem endnu en middagslur eller en sød snack, gav jeg mig i kast med at læse forskellige opskrifter på veganske amerikanske pandekager og kommentarerne til de forskellige opskrifter, før jeg fik sjusset mig frem til en opskrift, der måske ville virke, og inspireret af de rustikke Bali-pandekager forsøgte jeg mig med fuldkornshvedemel. And let me tell you something! De blev dæleme gode. I første forsøg endda. Både velsmagende, luftige og fine (og meget mættende!), og så indeholder de ikke mere end 7 ingredienser, som jeg allerede havde i mine køkkenskabe.
Ingredienser
– Til 2-3 personer –
2,5 dL fuldkornshvedemel
2,5 dL plantemælk (jeg brugte rismælk)
2 spsk. planteolie
1-2 spsk. ahornsirup
1 spsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
1/4 tsk. salt
Kokosolie til stegning (kan undlades eller udskiftes med anden planteolie)
Tilberedningstid
5 min. arbejdstid + 5 min. ventetid + 10-15 min. stegning ≈ 25 min.
Fremgangsmåde
1. Bland mel, bagepulver, vaniljepulver og salt i en skål og pisk til det er godt blandet.
2. Tilsæt plantemælk, olie og sirup og pisk til blandingen er ensartet uden klumper.
3. Lad pandekagedejen hvilke i 5-10 minutter.
4. Hæld blandingen i en lille kande eller noget andet, der er nemt at hælde fra.
5. Vil du have “store” eller små pandekager? Jeg lavede begge dele. Brug en spejlægspande til de store, så de bliver fine og runde i kanten, eller brug en større pande til de små, så du kan lave 3-4 ad gangen.
6. Smelt en lille smule kokosolie på panden (kan udelades, hvis du har en slip-let pande) og giv pandekagerne et par minutter på hver side ved middel varme. Når den yderste centimeter er mat, og midten stadig er blank, er det på tide at vende pandekagen. Fortsæt på samme måde, til alle pandekager er stegt.
7. Server med sirup, bær, smeltet mørk chokolade eller hvad end du har lyst til!
Denne opskrift gav 4 store pandekager og 11 små, og vi blev så mætte, at vi måtte give op, før alle de små var spist. Vi spiste dem med ahornsirup til, og det var superlækkert, men man kan med fordel friske dem lidt op med nogle bær eller anden slags frugt. Man kan også vende blåbær eller chokoladestykker i, før de steges, men de er lækre, som de er, og selvom det selvfølgelig er en tung snack, blev selve pandekagerne ikke klæge, men lette og luftige. Det er helt sikkert en opskrift, jeg kommer til at bruge i fremtiden!
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
4 comments
Kan man lave pandekagerne med en anden slags mel, som er glutenfri?
Det har jeg aldrig prøvet, så det kan jeg desværre ikke svare dig på.
Lavede dem sammen med en veninde, super god opskrift! Puttede mandelmælk i(hjemmelavet) og en smule kanel, for ekstra smag. Men alt i alt super fin opskrift!!
Uh, det lyder også lækkert! Det kan være, jeg skal prøve det næste gang :)