En af de mange gode ting ved at bo i Thailand er maden. Jeg elsker thaimad, og i løbet af det sidste år har jeg spist så mange vegetable curries, at jeg nok bliver nødt til at skrive tallet med sådan et lille fikst potenstal for enden, hvis det ikke skal fylde hele indlægget. You get it, I love curries.
Der er stor forskel på curries, alt efter om man besøger det nordlige eller det sydlige Thailand. Umiddelbart er jeg størst fan af de store cremede curries, man ofte finder på øerne, men der findes afgjort også gode varianter i Chiang Mai. En del af de typiske nordlige retter er inspireret af nabolandet Burma, og selvom det ikke giver de store resultater på curry-fronten, har det resulteret i nogle fantastiske lokale retter. Den mest ikoniske er retten Khao Soi, der serveres på de fleste lokale restauranter i det nordlige Thailand. Kunne en by have en nationalret, ville Chiang Mai’s være Khao Soi.
Sidste år prøvede jeg den et par gange, men jeg forstod den ærligt talt ikke helt, så jeg gik hurtigt tilbage til de sikre curries, men i år er jeg blevet die hard-fan, og jeg skal helt sikkert eksperimentere med selv at lave den på et tidspunkt! I dagens video kommer vi forbi et par forskellige veganske restauranter i Chiang Mai – blandt andet det sted, der serverer byens (efter min mening) bedste Khao Soi. Hvis I nogensinde kommer forbi Chiang Mai, bliver den khao soi nødt til at stå på jeres liste :)
Khao Soi er en virkelig lækker cremet gul karrysauce med nudler. Noget af det særlige ved retten er, at halvdelen af nudlerne ligger i selve saucen, mens den andens halvdel er crunchy og ligger ovenpå. Khao Soi er en smule spicy og serveres for det meste med en lille skål med små skiver frisk rødløg og små stykker syltede grøntsager, der giver en lækker syrlig kontrast til den sødere karrysmag.
Den traditionelle version indeholder eggnoodles og kylling, men eftersom jeg spiser vegetarisk, har jeg ikke smagt den oprindelige version. Der er kun få steder, der laver Khao Soi med veganske nudler, men de findes, og den bedste Khao Soi jeg har fået, er faktisk 100% vegansk og lavet på burmesiske linsenudler. I stedet for kødet er der ofte enten kartofler eller græskar i de vegetariske versioner, og det er SÅ lækkert. Det er kun omtrent 20 timer siden, jeg sidst spiste Khao Soi, og jeg synes allerede, det mangler i mit liv.
Jeg har endnu ikke selv forsøgt mig med at lave Khao Soi, men det er kun et spørgsmål om tid, for det er afgjort en ret, jeg bliver nødt til at kunne lave :) Herude kan man få en særlig khao soi curry paste, men ellers vil en normal gul currypaste nok kunne klare ærterne.
Har I været forbi Chiang Mai og smagt byens ‘nationalret’?
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
2 comments
neeeeejjjj, det har jeg ikke endnu. Det kommer. Februar! Uge 6 og 7 :-)
Og du kan tro, vi glæder os!!!