Forleden gik jeg en tur for mig selv i skoven. Riis Skoven (af alle andre end folk fra Risskov bare kaldet Risskoven) er lige for tiden dækket af de fine og velduftende ramsløg, som jeg ikke kunne dy mig for at plukke et par håndfulde af og tage med hjem i cykelkurven. Så længe man lader løgene være, er det vel i orden. That’s what she said. Eller noget i den dur.
Da jeg kom hjem, forvandlede jeg dem hurtigt til en pesto, som vi i de sidste dage har brugt til alting. Jeg er sådan en, der laver alting på slump, så min opskrift lyder på: Ramsløg (så mange som man nu kan have i hænderne), et par deciliter smagsneutral olie (jeg brugte rapsolie), solsikkerkerner/pinjekerner til det passer (jeg brugte en del håndfulde), salt og citron. Blend og spis. Jeg lever efter parolen: Keep it simple, Stupid. Med udgangspunkt i den parole, har jeg desuden lige introduceret min gymnasielærer mor for Schmoop og Sparknotes. Syng bare med på et helt nyt liv!
I de sidste mange dage har vi brugt ramsløgspesto til alting. And I mean e.v.er.y.t.h.i.n.g!
Her er et par idéer til, hvad man kan bruge den (næsten gratis) pesto til:
- Pasta. Det gør man bare.
- Kartofler. Alle vores ovnbagte kartofler er blevet vendt i rigelige mængder.
- Frikadeller. Det frisker op.
- Brød. Man kan vel altid lige spise en pestomad til forret. Eller man kan putte lidt i dejen.
- Pestosnegle. Altså bagværkslagsen. Det andet bliver på eget ansvar.
- Bøffer. Det smager nærmest helt eksotisk.
- Focacciaer.
- Aioli. Det ser fint og, og det smager himmelsk.
- På pizza. Denne kartoffelpizza er en favorit (dog uden den blå ost for mit vedkommende)
- Salat. Det kan jo snildt afløse en dressing.
Så vidt jeg ved, kan ramsløgene hugges langt ind i april, og så længe man opbevarer pestoen ordentligt, kan den holde i månedvis. Den kan endda fryses – har jeg læst mig til.
PS. Husker du at følge med på Instagram? Du kan også følge bloggen via Bloglovin eller på bloggens Facebookside, som jeg opdaterer dagligt! Du kan også skrive en kommentar til dette indlæg – jeg svarer ALTID tilbage! :)
2 comments
Jeg elsker ramsløgspesto og at man bare kan gå ud i den nærmeste skov eller lignende og plukke bladende. Super lækre idéer til at bruge det.
Og hvor er din blog bare flot! Jeg vil helt sikkert følge med i fremtiden (:
Det er også lækkert!
Tusind tak skal du have – du er meget velkommen :)